Documentaire: Toekomst en kansen voor jongeren in Zaltbommel

Debat Toekomst 15 maart 2018-2

Op 15 maart 2018 was de tijd weer aangebroken om met elkaar samen te komen voor een goed gesprek. De jaarlijkse debatavond georganiseerd door Al Amal, Raad van Kerken en Stichting Kompas vond dit jaar plaats op 15 maart 2018 in de aula van het Cambium, locatie ‘De Waard’.

Dit jaar had deze avond echter een iets andere vorm. In 2017 heeft Lienke Roos een documentaire gemaakt over de integratie van de Marokkaanse (jongeren) gemeenschap in Zaltbommel. Deze documentaire is op deze avond in première!

De documentaire bestaat uit gesprekken met oud-burgemeester Albert van den Bosch, huidige wijkagente van de Vergt en het centrum, Patricia Allards, buurtouders, Amar Rahou en Said Kaaouass en met een van de jongeren.

Deze documentaire gaat over het Zaltbommel van toen, 2009, tot nu. Er wordt gekeken naar de verschillende perspectieven en invalshoeken die er bestonden en nu bestaan ten opzichte van het leven in Zaltbommel. Het is een aaneenschakeling van interviews die worden afgewisseld met scenes die de interessante multiculturele samenleving van Zaltbommel weergeven: de wekelijkse ronde van de Buurtouders, de jaarlijkse bijeenkomst van buren en een door de buurtouders georganiseerd voetbaltoernooi.

Dit sloot aan op het thema van de avond wat betreft de toekomst en kansen voor jongeren in Zaltbommel. Na de documentaire was er ruimte voor vragen en vervolgens was er aan de hand van stellingen een gesprek onder begeleiding van Henk Veldkamp.

 

Sprekers: Henk Veldkamp, Lienke Roos Thema: Documentaire; Toekomst en kansen voor jongeren in Zaltbommel

image1