Twee genomineerde Taalhelden provincie Gelderland

DSC05428lr

Donderdagmiddag 6 september jl. zijn tijdens de bijeenkomst over Laaggeletterdheid medailles uitgereikt aan Joke Verkuijlen (links op foto) en Laura Kool (rechts op foto) -taalvrijwilligers bij Stichting Kompas- door Wethouder Anita Sorensen (Gemeente Maasdriel) en Lisanne van Iterson (Stichting Lezen & Schrijven). Joke en Laura zijn genomineerd Taalheld 2018 van de provincie Gelderland.

Sinds 2015 reikt Stichting Lezen & Schrijven de TaalHeldenprijzen uit. Tijdens deze uitreiking zetten zij mensen die bijzonder actief zijn op het gebied van laaggeletterdheid in het zonnetje. De nationale TaalHeldenprijzen worden uitgereikt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden – oprichter Stichting Lezen & Schrijven – aan mensen die zich op een unieke manier inzetten voor een geletterd Nederland, waarbij we hen bedanken voor hun uitzonderlijke prestaties. Winnaars van de landelijke TaalHeldenprijs ontvangen onder andere een cheque ter waarde van 2.500 euro dat besteed dient te worden aan taalbevorderings-initiatieven en/of de aanpak van laaggeletterdheid.

Op 24 januari 2019 worden de landelijke TaalHelden bekend gemaakt.

De bijeenkomst over Laaggeletterdheid bij Stichting Kompas was voor iedereen die meer informatie wil over laaggeletterdheid en mogelijkheden voor beter leren lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden.

DSC05409lr DSC05444lr DSC05417lr DSC05419lr DSC05443lr DSC05407lr