Met spoed vrijwilligers gezocht voor Formulierenbrigade

Frustrated Woman at Computer With Stack of Paper --- Image by © Royalty-Free/Corbis

De Formulierenbrigade (FB) van Stichting Kompas zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers.
Wegens het grote succes van de FB is per april 2018 een tweede spreekuur gestart. Voor beide spreekuren (in Zaltbommel en Kerkdriel) zijn nieuwe vrijwilligers heel welkom!

Wat doet de Formulierenbrigade?
Veel inwoners van de Bommelerwaard hebben hulp nodig bij (digitale) aanvragen voor toeslagen (huur, zorg, kinderopvang) en tegemoetkomingen van de gemeente, het invullen van formulieren en het lezen (en beantwoorden) van officiële brieven. Ook zaken als het aanvragen van een DigiD, kwijtschelding van de BSR en inschrijven bij het UWV voor een WW aanvraag komen regelmatig voor. Als vrijwilliger van de Formulierenbrigade help je mensen hierbij.

Hoe werkt de Formulierenbrigade?
De Formulierenbrigade houdt elke dinsdagmiddag spreekuren:
– van 13:00 – 14:30 uur, in het gemeentehuis in Kerkdriel
– van 15:30 – 17:00 uur, bij Stichting Kompas in Zaltbommel

Er zijn altijd minimaal 2 vrijwilligers bij het spreekuur, in Zaltbommel meestal 4. Mensen kunnen binnenlopen met hun vragen. In principe gaat het steeds om korte, éénmalige vragen. Er is altijd afstemming onderling tussen de vrijwilligers.

Om aan de steeds grotere vraag te blijven voldoen, is uitbreiding van het aantal vrijwilligers dringend gewenst. Ben je een beetje handig met de pc, houd je van het uitzoeken van dingen en wil je mensen helpen? Dan maken we graag kennis met je!

Interesse?
Wil je eerst nog meer informatie of een keertje meelopen met een spreekuur, dan kun je contact opnemen met Ans Klein Geltink. En ken je mensen in je omgeving die dit misschien (ook) leuk vinden om te doen: heel fijn als je deze informatie deelt.

ans.kleingeltink@kompasbommelerwaard.nl T 06 11 25 27 24
www.kompasbommelerwaard.nl

Flyer werving 7 juni (1)