Vrijwilligers gezocht voor Formulierenbrigade

Frustrated Woman at Computer With Stack of Paper --- Image by © Royalty-Free/Corbis

De Formulierenbrigade (FB) van Stichting Kompas Bommelerwaard geeft eerste hulp bij administratie tijdens spreekuren in Zaltbommel en Kerkdriel.

Vanwege het succes en de steeds grotere bekendheid van de FB zijn we op zoek naar vrijwilligers, bij voorkeur ambtenaren. Uit de praktijk van de FB blijkt, dat juist (gepensioneerde) ambtenaren goed zijn in het combineren van dienstverlening met kennis en ervaring van regelgeving en formulieren.

Inwoners van de Bommelerwaard komen naar het  spreekuur van de FB voor hulp bij het aanvragen van toeslagen (Huur, Zorg, Kinderopvang en Individuele Inkomenstoeslag) en tegemoetkomingen, waaronder de Bijdrage Maatschappelijke Participatie. Ook zijn er geregeld vragen over (gemeentelijke) belastingen of brieven waar ze zelf niet uitkomen. Waar nodig verwijzen we door naar andere organisaties en instanties. We werken nauw samen o.a. met Schuldhulpverlening, de Buurtteams en Humanitas Thuisadministratie.

Als je zin en een beetje tijd hebt, neem dan contact op met Ans Klein Geltink voor meer informatie of een kennismakingsgesprek. Ken  je andere mensen  die dit misschien (ook) leuk vinden:  heel fijn als je deze  informatie  deelt.

ans.kleingeltink@kompasbommelerwaard.nl, 06 11 25 27 24